LindaJuliaBrandt

Kaikki blogit puheenaiheesta YTHS

Miten YTHS:n säilyttäminen sopii monikanavarahoituksen purkutavoitteeseen?

Hallituksemme valotti eilen (21.12.2016) sote-uudistuksen päälinjansa. Joulu saa tulla, ainakin opiskelijoille. Odotin itsekin mielenkiinnolla tiedotustilaisuutta kuulostellen, pitävätkö huhut paikkansa, mitä tonttu-ukot kuiskivat nurkan takaa. Pitiväthän ne, eivät hiippalakit pettäneet!

Opiskelijan kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu kolmesta palasta

Opiskelijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat psyko-fyysis-sosiaaliset tekijät. Liikunta ja ruokavalio on keskeisessä roolissa. Opiskelijat eivät liiku tarpeeksi ja ruokailutottumuksissakin on parantamisen varaa.

Opiskelijoiden kahtiajako jatkuu

Näyttää vahvasti siltä, että sote-uudistuksessa opiskelijaterveydenhuolto säilyy kaksijakoisena. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteistä palveluntuottajaa ei tule, vaan yliopisto-opiskelijat saavat pitää YTHS:nsä ja ammattikorkeakouluopiskelijat säilyvät kunnan ja myöhemmin maakunnan vastuulla. Nyt olisi ollut hyvä hetki tehdä aito tasa-arvoteko, jolla olisi ollut vaikutuksia maamme korkeakouluopiskeijoihin.

Opiskelijan puheenvuoro

Puheeni Lapin yliopiston lukuvuoden avajaisissa 1.9.2014

 

Arvoisa rehtori, hyvät tiede- ja taideyhteisömme jäsenet, international guests,

Kiitos on sana, jota kuulemme aivan liian harvoin. Tämän ainakin jokainen opiskelija- tai muussa järjestötoiminnassa toimiva on varmasti saanut kokea. Kritiikkiä kyllä annetaan herkästi ja epäonnistumisista muistutetaan, mutta kiitosta ja kehuja on harvemmin tarjolla. Onnistumisia pidetään ilmeisesti niin itsestäänselvyyksinä, ettei niistä aina jakseta vaivautua sanomaan.

YTHS, sote ja nimbysopeuttajat

Opiskelijoiden etujärjestöt  ovat viime päivinä lähettäneet mediatiedotetta mediatiedotteen perään hallituksen leikattua ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:ltä 4,1 miljoonaa euroa vuokratuista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä